Fortsätt till huvudinnehåll

Nya magasin från Nypon och Vilja

Nu kan du bläddra i vårens tre nya magasin från Nypon och Vilja. Här hittar du massor av lättlästa boktips för barn, unga och vuxna - både vårens nyheter och andra titlar.

Vilja förlag har i vår valt att göra två magasin där den ena fokuserar på litteratur som passar extra bra inom gymnasiesärskolan, Lärvux och LSS-verksamheter - vilket jag såklart är jätteglad för! I dessa verksamheter finns många läsare som kan ha svårt att hitta relevant litteratur på grund av läsutmaningar och inlärningsproblematik. I magasinet hittar du bland annat en artikel där jag berättar om mina böcker om Emmas liv.
Här kan du läsa Viljas Lärvux-magasin digitalt.

I det andra magasinet från Vilja presenteras böcker för unga vuxna och vuxna som av olika anledningar behöver lättläst litteratur. Böckerna varvas med intressanta författarintervjuer.
Här hittar du Viljas vårmagasin digitalt.

Katalogen från Nypon förlag är ett riktigt tjockt och fullmatat magasin som inleds med att förlagschef Lena Maria Nordstrand förklarar hur man ser på lättläst hos Nypon och Vilja. Dessutom hittar du intervjuer med såväl Sveriges Läsambassadör Anne-Marie Körling som flera av Nypons författare. För att du enklare ska hitta vad du söker så presenteras böckerna efter läsarålder och olika teman.
Här finns magasinet från Nypon att läsa digitalt.

Naturligtvis finns tryckta magasin att beställa på förlagens webbsidor. Där finns även fördjupande arbetsmaterial till samtliga böcker, för gratis nedladdning.

Kommentarer