Fortsätt till huvudinnehåll

Så gick en Bokmässa ...

... och kommer aldrig mer åter.
Årets Bokmässa var speciell på många sätt men jag tycker mig ändå se en ljusning hos mänskligheten i stort, trots tumult runt nazistdemonstrationen. Väldigt många vanliga, vänliga människor tycker faktiskt att allas lika värde är något helt naturligt och viktigt att värna om. Förutom alla manifestationer runt om i Göteborg så utmanade modiga ungdomar Nya Tider med smart argumentering inne på mässan.

För mig var Bokmässan en lång rad av härliga möten. Jag träffade vänner från förr, vänner som bor på avstånd och vänner från nätet. Dessutom skapades flera möten som förhoppningsvis kommer att leda till spännande samarbeten längre fram. Och såklart hade jag mina egna programpunkter där jag fick chansen att prata om lättläst litteratur för lärare, bibliotekarier, specialpedagoger och författarkollegor.

Här följer min bokmässa i bilder ...

Mitt eget framträdande där Lina Stoltz och jag pratade lättläst litteratur med Gabriella Håkansson som samtalsledare.

Av en lycklig slump mötte jag Sofia Falkenhem i Nypons monter. Vi har inte träffats tidigare, även om vi har två böcker "ihop". Det är Sofia som tecknar de snygga illustrationerna till Taggad på Insta och Mer än bara fotboll.

Helt planerat träffade jag min "skrivsyster" Angelica Öhrn - flera gånger :-)

Jag träffade Elin Säfström, som jag tidigare bara träffat på nätet och David som bloggar på OLD ADULT READS YOUNG ADULT.

Sprillans nya, signerade böcker! Anton och Teitur av Angelica Öhrn och Visheten vaknar av Elin Säfström.

Fler fynd från Bokmässan! Bland annat Sofia Fritzsons nya När äventyret väntar.

Jag pratade företagande med driftiga Anna Jakobsson Lund, här med sin senaste bok Equilibrium.

Jag blev lite stjärnögd av att se Fredrik Backman ...

Min vana trogen lyssnade jag när Christoffer Carlsson berättade om sin senaste bok, som nu är Den tunna blå linjen.

ALMA-pristagaren Kitty Crowther berättar om sitt bilderboksskapande. Jag har ännu inte läst någon av hennes böcker och är nu nyfiken på att ta tag i Sagor om natten, som jag köpte signerad.

Fick en skymt av Majgull Axelsson när hon berättade om sin senaste bok Ditt liv och mitt, som handlar om en riktigt mörk tid i det svenska samhällets behandling av personer med intellektuell funktionsnedsättning. En viktig bok jag borde läsa men inte vet om jag orkar ...

Jag lyssnade till Patrik Lundberg när han berättade om konsten att skriva krönikor. Hans bok Facit hade jag redan köpt och tog faktiskt med mig den för att få den signerad. Det är något visst med signerade böcker!
Kommentarer

 1. Vad spännande att se en liten digest av din mässa. Och superkul att träffas, även om det var kort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man tittar på olika personers bilder från mässan kan man undra om man var på samma ställe ... så mycket att uppleva!

   Radera
 2. Nu har även jag bloggat om bokmässan. Och nämnt dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var roligt att vi möttes! Och vad kul att se "din" mässa också. Det blir ofta ganska olika.

   Radera

Skicka en kommentar