Fortsätt till huvudinnehåll

Trögstartat ...

Av olika anledningar har min jobbtermin startat lite trögt. Det hänger mer på mig än själva arbetet. Kanske är jag vintertrött? Jag är i varje fall inte lika bra rustad för motgångar som jag brukar vara. Och det kommer alltid motgångar, även om arbetet i författarfirman Ekensten rullar på riktigt bra ...

Före jul skrev jag på förlagsavtalet för första boken i en ny serie på Nypon förlag. Det krävdes många omskrivningar innan jag fick det här manuset godkänt men nu kan jag avslöja att det ska bli en ny campingserie! Efter Tage på camping har jag som hängiven campare verkligen saknat att skriva böcker som utspelar sig i den miljön. Därför finns det flera anledningar till att vara både glad och stolt över att första boken i serien Tyras husvagn kommer till hösten. I boken får vi möta Tyra och hennes pappa som drar runt till olika campingplatser med sin lilla runda husvagn, som Tyra kallar Silverkulan. Det är en lättläst kapitelbok för låg- och mellanstadiet (beroende på läsmognad), med bilder av illustratören Anna Westin. Anna håller just nu på att skissa fram Tyra, pappa och husvagnen.

Andra roliga saker är att jag blir kontaktad av fler skolor som vill boka mig för författarbesök och skrivlektioner, att jag fått förfrågan om att ingå i ännu en workshop om lättläst (tyvärr fick jag tacka nej den här gången, men hoppas på fler tillfällen!), att en journalist ska skriva en artikel om författarlivet och naturligtvis att mina fem nya böcker nu finns att köpa: Fakta om dansband, Minifakta om djurungar hemma, Linus och Morris, Middag för två och In Love with Love.

Dessutom har jag fått in en annan typ av uppdrag, nämligen som teknisk skribent. Det känns riktigt bra! Dels ger det mig möjlighet att hålla kvar mina "gamla" yrkeskunskaper, dels får jag fakturera. Som grädde på moset vet jag redan att jag kommer träffa trevliga människor på det här jobbet. Uppdraget är på tio timmar i veckan till och med mars.

Som du hör, det finns ingen anledning att deppa. Istället tänker jag på fåglarna som, trots kylan, sjöng på morgonens hundpromenad. Nu kör vi!

Kommentarer

Skicka en kommentar