Fortsätt till huvudinnehåll

Produktiv vecka

Jag har haft en produktiv arbetsvecka. Som jag tidigare berättat så arbetar jag med flera olika faktamanus och det känns skönt att ha levererat två av dem till förläggaren. Jag vet redan att jag behöver korta ner och skriva om en del - men jag måste känna att jag är på rätt väg.

Jag har också levererat bildförslag till två faktaböcker som är skrivna av en annan författare. Det är första gången jag agerar bildredaktör för böcker jag inte skrivit själv men även det funkade fint. Jag gillar att skifta mellan olika arbetsuppgifter och en frilansande författare tackar sällan nej till nya uppdrag.

I veckan har jag även gjort författarbesök hos tre klasser i årskurs två på Hedeskolan i Kungsbacka. Supertrevliga elever som var väl förberedda och hade många smarta frågor. Eleverna arbetar just nu med att skriva egna berättelser i svenskan och det passade extra bra att jag kunde avslöja hur många gånger jag skriver om en text innan både förlaget och jag är nöjda ... Dessutom fick vi besök av en journalist från lokaltidningen Norra Halland och i nästa vecka kommer en artikel som bland annat tar upp hur författarbesök kan peppa både läs- och skrivintresset bland eleverna.

Som grädde på moset fick jag jättefin återkoppling - via Författarcentrum - efter mina författarbesök på särskolan i Stenungsund. Ord att spara till dystrare dagar.
"Vi var oerhört nöjda med det besök vi fick av Ann-Charlotte Ekensten. Hon visade på en god förståelse för den elevgrupp hon mötte och anpassade sitt innehåll efter såväl ålder som förmåga och intresse."

Trevlig helg!


Känslan att komma in i ett klassrum där mina böcker "dräller" omkring på bänkarna - oslagbart!

Kommentarer