Fortsätt till huvudinnehåll

Resande fot

Nu har familjens båda novemberbarn firats ordentligt och jag kan fokusera inför en vecka på resande fot ...

På onsdag tar jag tåget till Lidköping och konferensen Läs för mig, som arrangeras av IF Metall. Tillsammans med författarkollegorna Linda Palm och Joke Guns kommer jag att leverera inspiration och läspepp till föräldrar och far/mor-föräldrar som är medlemmar i fackföreningen. Glädjande nog är det tredje gången som jag är inbjuden att föreläsa på den här konferensen.

På torsdag blir det många timmar i bil. Då ska jag till Tingsryd för att träffa elever ur årskurs två på Tingsdryds nya, fina bibliotek. När jag gör författarbesök långt från hemmet vill jag övernatta, men just den här gången passar det bättre att köra fram och tillbaka över dagen - även om det blir dryga 50 mil.

På lördag packar jag bilen full med böcker och drar till stadsbiblioteket i Varberg och årets upplaga av Halländsk bokmässa. Och på söndag tar jag tåget till Fagersta för att på måndag göra författarbesök hos bokcirklande sfi-elever på Fagersta bibliotek.

All tid mellan förberedelser, packning, resor och framträdanden ska jag ägna åt att lämna respons på en skrivuppgift som studenterna på Linnéunuversitetets kurs Att skriva barnlitteratur precis lämnat in. Mina egna manus får vänta den här veckan.


BIld av Reinhardi från Pixabay

Kommentarer