Fortsätt till huvudinnehåll

Litteraturhuset i Göteborg

I början av oktober slog Litteraturhuset i Göteborg upp portarna. Det ligger på Heurlins plats 1, inte långt från Järntorget. Av en slump slank jag in på cafét som ligger där, utan att veta om vilka skatter som kan gömma sig längre in i huset. Men det ska jag sannerligen ta reda på! Litteraturhuset har ett digert höstprogram med bland annat författarsamtal, releaser, klassikerprat, öppen scen och mycket mer. Mitt kulturella jag skulle lätt kunna häcka där varannan kväll, men det tillåter inte mitt övriga liv så jag får prioritera något av evenemangen.

Passande nog ligger merparten av Göteborgs förlagsverksamhet i samma byggnad och förhoppningen är att huset ska bli en litteraturens samlingsplats i Göteborg. Läs gärna artikeln i Litteraturmagazinet också!

Kommentarer