Fortsätt till huvudinnehåll

Vinnare

Efter en massa nomineringar bör det följa några vinnare. I går fick vi ju reda på vilka som fick Augustpriset. Och idag har vinnarna i Forma Books Blog Award avslöjats. Minsann, där tippade jag rätt på två stycken! Marcusbiblioteket och Bokunges recension hade fått mina röster.

Tidigare i veckan utsåg Svenska Deckarakademin årets bästa svenska kriminalroman och det blev Den osynlige mannen från Salem av Christoffer Carlsson. Jag har läst Christoffers debutroman Fallet Vincent Franke och jag kommer ihåg att jag läste den med en febrig känsla av att "nej, nu går det åt h-vete". Men jag kunde ändå inte släppa taget för jag var tvungen att följa karaktärerna to the bitter end. En mycket skickligt skriven bok!

Och när vi ändå är inne på Christoffer Carlsson så länkar jag till hans 10 punkter om att skriva skönlitteratur. Läs och begrunda!

Kommentarer