Fortsätt till huvudinnehåll

Handelsresande i kultur

Efter en kväll med dryga 30 mils körning, mellis med banan och surt Pressbyrå-kaffe och en burgare i Brålanda till middag, känner jag mig som en handelsresande i kultur ...

Igår var jag i Mellerud och gjorde ett författarframträdande på Kulturbruket på Dal. Det var Melleruds kommunbibliotek som bokat mig och speciellt inbjudna var kommunens LSS-boenden (för personer med funktionsvariation) och SFI-undervisning (svenska för invandrare). Tyvärr var det inte så många som dök upp för att lyssna. Om det beror på bristande kommunikation, missförstånd eller lågt intresse, låter jag vara osagt. Men jag hade i varje fall en trevlig stund med den publik som kom. Intresset och engagemanget var på topp!

Jag vet att det kan vara svårt att nå ut med information om olika evenemang. Melleruds bibliotek är just nu nedpackat för renovering och kanske bidrog det till att det blev ännu krångligare. Men själv har jag suttit i en femhövdad publik på Kungsbacka bibliotek och lyssnat till en av Sveriges främsta deckarförfattare, Christoffer Carlsson. Så jag tröstar mig med att jag är i gott sällskap :-)

Kulturbruket på Dal är i varje fall en av de snyggaste lokalerna jag föreläst i.

Kommentarer