Fortsätt till huvudinnehåll

Mininypon - nytt format

Nu har mina fem januariböcker gått till tryck och jag tänkte presentera dem här på bloggen. Först ut är Stora och små djur, som är ett helt nytt format för mig. Den här boken ska nämligen ingå i Nypon förlags serie Mininypon, som är små (vykortsformat), nyskrivna, korta och riktigt lättlästa berättelser om redan existerande karaktärer.

I mitt fall är det Linus från serien Djurdoktorn som fått den stora äran att bli ett Mininypon och självklart är det Carolina Ståhlberg som illusterar. Alla Mininypon innehåller sju uppslag med 2-4 meningar på varje och jag kan säga att det var en rejäl utmaning att få ihop en läsvärd berättelse på så få ord! Men jag är väldigt nöjd med resultatet och jag hoppas att Stora och små djur ska bli den första av mina egna böcker, som min dotter kan och vill läsa själv.

För övrigt vänder sig Mininypon i första hand till nybörjarläsare på lågstadiet. På Nypon förlags webbplats kan du se vilka Mininypon som finns tillgänliga just nu och i januari kommer alltså ytterligare några, bland annat Stora och små djur.

På bokens baksida kan du läsa: Linus älskar djur. Det gör hans mamma också. Hon är veterinär. En veterinär jobbar med alla djur, både stora och små.

Kommentarer

  1. Snacka om kompakt! Bara att gå på essensen direkt, liksom. Oj, så långt ifrån det jag brukar göra!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar