Fortsätt till huvudinnehåll

Research för ny faktabok

Jag har precis påbörjat min research för en ny faktabok. Det ska bli den lite större varianten av Nypons faktaböcker, de som finns i serien Fakta om ... Vad temat blir är för tidigt att säga, men jag kan avslöja att ämnet den här gången ligger väldigt nära mig själv. Frågan är om det kommer att göra arbetet enklare eller svårare? Ibland kan det faktiskt vara en fördel att inte veta för mycket. Eftersom utrymmet i faktaböckerna är förutbestämt och begränsat, gäller det att fokusera på det som är allra mest intressant för en oinvigd läsare. Jag känner redan att det kommer bli en del "darlings to kill".

Jag håller även på att testa anteckningsappen Evernote för att samla idéer och lägga upp en grov struktur för mina olika manus. Jag brukar inte använda något annant än Word och fysiska anteckningsböcker när det kommer till att samla material men jag känner faktiskt att det är lite svårt att hålla ordning på allt. Speciellt när jag har en tendens att använda flera olika anteckningsböcker ... Kanske kommer jag att få bättre överblick med hjälp av Evernote, vi får se. Eller är OneNote bättre? Tipsa mig gärna!

Kommentarer