Fortsätt till huvudinnehåll

Tyras husvagn

I serien Tyras husvagn får vi träffa kaxiga Tyra och hennes mer försiktiga pappa som på sommaren drar ut på äventyr med husvagnen silverkulan. Medan Tyra gillar att rulla på sin bräda och testa spännande aktiviteter, älskar pappa att titta på fåglar. Ibland krockar deras intressen men oftast upplever de massor av kul ihop. Humor och värme är ord som beskriver både berättelserna och relationen mellan far och dotter.

Det här är feelgood-berättelser som vänder sig till låg- och mellanstadiet, beroende på läsmognad. Böckerna om Tyra ges ut av Nypon förlag och de färgstarka sommarvarma illustrationerna är tecknade av Anna Westin.

Tyras husvagn: Utelåst (2019)
Tyras husvagn är liten och rund. Hon kallar den för silverkulan. På sommaren krokar Tyra och pappa fast silverkulan efter bilen. Sedan drar de ut på äventyr. Nu är de på en camping vid havet. Tyra längtar efter att bada och pappa vill såklart titta på fåglar. Solen lyser och vattnet är skönt. Men efter badet kommer de inte in i husvagnen ...

Läs mer och beställ här: Nypon förlag, Bokus eller Adlibris.

Tyras husvagn: Äppeltjuven (2019)
Tyras husvagn är liten och rund. Hon kallar den för silverkulan. På sommaren krokar Tyra och pappa fast silverkulan efter bilen. Sedan drar de ut på äventyr. Nu är de på en camping i skogen. Tyra vill plocka svamp och pappa vill titta på fåglar, så de gör matsäck och ger sig ut. Plötsligt upptäcker de någon som också är sugen på deras mat ...

Läs mer och beställ här: Nypon förlag, Bokus eller Adlibris.

Tyras Husvagn: Kaos i kanot (2018)
Tyras husvagn är liten och rund. Hon kallar den för silverkulan. På sommaren krokar Tyra och pappa fast silverkulan efter bilen. Sedan drar de ut på äventyr. Nu är Tyra och pappa på en camping vid en sjö. Pappa vill titta på fåglar men Tyra övertalar honom att paddla kanot. Allt går bra tills pappa får syn på en havsörn ...

Här kan du läsa ett smakprov ur Kaos i kanot.

Läs mer och beställ boken här: Nypon förlag, Adlibris eller Bokus.Tage på camping
Böckerna om Tage på camping har sålt slut, men de finns fortfarande att låna på många bibliotek.

Tage på camping är en serie lättlästa böcker som i första hand vänder sig till nybörjarläsare 6-9 år, men som även passar fint att högläsa för yngre barn. Det är böcker med kort text, rolig handling och fina bilder som målats av Catharina Nygård. Det finns fem böcker i serien som gavs ut av Tukan förlag.

Branden (2015)
Det är många som grillar på campingen. Det luktar gott. Tage blir sugen på korv. Men plötsligt känner han en annan doft. Rök bolmar ur ett litet hus - det brinner!

Branden är utvald i kategorin "börja läsa" i årets Barnbokskatalog från Kulturrådet.

Här kan du läsa ett smakprov ur Branden.
Fisketuren (2015)
Alla får napp när de fiskar i sjön. Men när Tage och pappa ska testa går det inte lika bra. Vad som helst kan tydligen fastna på kroken.

Här finns ett smakprov ur Fisketuren.
Guldtian (2014)
Tage är på semester med mamma, pappa och lillasyster. Det är kul. Men i affären möter han sura tanten. Och ställs inför ett svårt problem ...
Minigolftävlingen (2014)
Tage och pappa ställer upp i campingens minigolftävling. Det är en svår bana. Speciellt sista hålet. Men Tage har fått ett tips ...
Hoppborgen (2014)
Det finns mycket kul att göra på en camping. Där finns lekplats, hoppborg och många fina husvagnar. Väldigt många. Man skulle nästan kunna gå vilse ...


Sagt om Tage på camping
"Pojkar som huvudpersoner är välkomna och Tage är en trevlig liten kille som säkert blir omtyckt av alla. Boken rekommenderas varmt till barn i åldern 5-9 år." (Häftepos: 14116474. Lektör Madeleine Jehpsson)

"En festlig berättelse med bra exempel på hur en familjesemester kan se ut. Uppföljande samtal kan handla om egna erfarenheter vad gäller semestrar, fiske och självförtroende. Lust att läsa fler Tage-böcker uppstår säkert." (BTJ-häftet nr 12, 2015. Lektör Lena Franzén.)

"Enkla, men barnnära berättelser på ett rakt språk är utmärkta för de barn som lärt sig läsa och vill ha lite mer text att bita i. De borde platsa på alla bibliotek och skolbibliotek." (Västmanländskans bokblogg, 25 juni 2015)

"Fokus ligger på vardagshändelser som är lätta att känna igen sig i och relatera till. Därför är det roligt att läsa dessa böcker som omväxling." (Barnboksbloggen, 1 september 2015)

"Alldeles lagom mycket text för att vilja läsa vidare och de färgstarka och detaljrika illustrationerna ger en stunds vila före man vänder blad." (Barnboksbloggen på Kalasdags, 19 september 2015)

Kommentarer

 1. Gör gärna om din hemsida så att det går lättare för oss att läsa med läspogram,som läser upp texten. Till exempel zoom text. Som det är nu är det jättesvårt att läsa med det. Bara ett litet tips. Åsa Hag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, Åsa! Vet du hur man gör? Jag använder Blogger rakt upp och ner och är inte så bra på extra inställningar.

   Radera
 2. Finns det möjlighet att "provläsa" någonstans så man ser hur texten ser ut? Tänkte köpa till mina elever men behöver se storleken på texten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du är intresserad av Tage på camping. På sajten Smakprov hittar du några uppslag att provläsa, både ur Tage och andra av mina böcker. Trevlig läsning!
   http://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789176171448/partner/smakprov

   Radera

Skicka en kommentar