Fortsätt till huvudinnehåll

Tema döden

Kulturkollo har tema döden den här veckan. Det är naturligtvis ingen slump då allhelgonaveckan är den tid på året vi tänker mer på våra döda än annars. Vi gör fint på gravarna, tänder ljus och minns.

Min bok Nyårsfesten handlar om döden. Och livet. Huvudpersonen Elin är bjuden på maskerad. Hon vill gärna gå, men har dåligt samvete eftersom hennes mamma är döende i cancer. Frågan är om Elin kan lämna sin mamma ensam på sjukhuset?

Nyårsfesten rymmer en del av mig själv som ung eftersom min mamma också gick bort tidigt. Det blir ofta så när jag skriver, jag får inspiration av händelser jag ser, hör och är med om själv. Sedan kryddar jag med fri fantasi.

Även om det är 25 år sedan mamma dog får jag fortfarande en klump i halsen när jag läser min egen bok. Sorgen är lyckligtvis tidsbegränsad, men saknaden är livslång.

Kommentarer