Fortsätt till huvudinnehåll

Slottets hemlighet - skivartävling

Barnensbibliotek arrangerar en skrivartävling tillsammans med Tjolöholms slott. Johan Egerkrans är också med på ett hörn och har skapat tre fantasifulla figurer som ska finnas med i berättelsen. Johan har fått mycket uppmärksamhet för sin vackra och lite läskiga bok Nordiska väsen som kom ut förra året.

Skrivuppgiften är att göra en fortsättning på den inledning som ligger på www.barnensbibliotek.se/slottet. Tävlingen pågår fram till 31 januari 2015 och första pris är en Ipad mini! Bidrag som kommer på plats 2-5 belönas med boken Nordiska väsen.

Jag blir lite extra exalterad över den här tävlingen eftersom Tjolöholm är mitt "hus-slott". Tjolöholm ligger i min hemkommun och vi gör då och då familjeutflykter dit. Förutom att byggnaden är häftig, ligger den på en halvö vid havet med vacker natur runt knutarna. När jag gick på gymnasiet (det var några år sedan!) gjorde jag ett skolarbete om Tjolöholm och träffade faktiskt en kvinna som jobbat där under slottets glansdagar i början av 1900-talet.

Så tipsa alla skrivarglada ungar mellan 10-14 år om den här roliga tävlingen!


Kommentarer