Fortsätt till huvudinnehåll

Träna läskondisen

Att bli en god läsare kräver sina timmar. Jag har sett en siffra på 5 000 timmar! Men vad gör man då, om kidsen inte vill läsa?! När jag får frågan brukar jag lyfta fram högläsning - även långt upp i åldrarna. Jag brukar även tipsa om att strössla med böcker hemma. Låneböcker och köpeböcker, böcker i olika stilar med olika teman. Det gäller att hitta boken som just det här barnet triggas av.

Svenska Dagbladet har haft en artikelserie på ämnet att träna läskondisen, där författare, lärare och forskare ger sina främsta tips. Du hittar alla artiklarna här.

Kommentarer

  1. Ett ständigt aktuellt ämne det här med läsning. Jag skulle betala bra till den som kan presentera en lösning :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Universallösningen är svår att finna ... men det finns en del att testa. Trevlig helg :-)

      Radera

Skicka en kommentar