Fortsätt till huvudinnehåll

Gästlärare

Jag längtar till jobbet. Fem veckors ledighet är snart slut och jag tror att alla i min familj ser fram emot lite vardag. Semester i all ära, men det är inte så dumt med rutiner heller.

På måndag drar vi igång jobb och fritids och jag ska kasta mig över den uppgift som ligger högst upp i min "att-göra-hög". Inför höstterminen har jag nämligen fått ett riktigt spännande uppdrag. Jag ska arbeta som gästlärare på Linnéuniversitetet, på kursen Att skriva barnlitteratur. Det är en distanskurs med tre obligatoriska träffar på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Jag har gått den här kursen själv, eller i varje fall halva kursen. 2011, då jag var student omfattade grundkursen 15 hp men idag har grund- och fortsättningskursen slagits ihop till 30 hp.

Och vad ska jag göra då? Jo, jag ansvarar för ett av höstterminens delmoment där inriktningen är "lättläst" och jag ska både föreläsa och arrangera en skrivövning i ämnet. Om några veckor reser jag alltså till Vimmerby för att träffa 35 studenter som brinner för att utveckla sitt skrivande. Samtidigt får jag möjlighet att återuppleva den fantastiska miljön på Astrid Lindgrens Näs. Jag är så peppad!


Foto: Sabina Sakari, Astrid Lindgrens Näs

Kommentarer