Fortsätt till huvudinnehåll

Manus på beställning

I våras arbetade jag med manus "på beställning". Det är en organisation som ska ta fram tre barnböcker att använda i sin verksamhet och jag har skrivit manus till två av dem. Precis innan semestern blev mina manus godkända och nu arbetar Catarina Batista med illustrationerna.

Det ena manuset ska bli en kortare bok, i omfång som en pixi, och det andra ska bli en kapitelbok på cirka 80 sidor. Båda dessa format är nya för mig och nu vet jag att jag kan skriva både kortare och längre böcker än jag vanligtvis gör. Även genren var ny för mig, berättelserna är nämligen fantasyinspirerade. Det här fick mig att tänka i helt nya banor och även om jag skulle följa ett bestämt tema har jag lyckats skapa mina egna berättelser.

Längre fram i höst kommer jag att kunna visa upp böckerna och berätta mer om hur de ska användas. Men jag kan redan nu avslöja att det blir min (hittills) största upplaga, eftersom böckerna ska tryckas i 100 000 (!) exemplar. För mig har det varit en lärorik och rolig erfarenhet att arbeta på det här sättet och jag gör gärna om det.

Bilden här nedan är INTE hämtat från det här projektet, men jag vill visa en annan snygg bild som Catarina har tecknat. Titta gärna på hennes portfolio hos Illustratörcentrum.

Kommentarer

 1. HUNDRA. TUSEN. EX!!!!! Som Guillou eller någon! Wow. Grattis!!

  SvaraRadera
 2. Lite häftigt. MEN det är inget som kommer märkas så tydligt. Böckerna kommer varken finnas på biblioteket eller i någon butik. Och det utgår ingen traditionell royalty. Men känslan kan ingen ta ifrån mig ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spelar ingen roll! Hur coolt som helst, ju!:)

   Radera

Skicka en kommentar