Fortsätt till huvudinnehåll

Biblioteksersättning

Så kom det preliminära beskedet om biblioteksersättning för utlån under 2018 som jag bloggade om häromdagen. Jag måste säga att resultatet blev lite bättre än väntat, även om jag har väldigt långt kvar till tungviktare som Martin Widmark med över 1,5 miljon utlån (2017). Nu går det inte att göra ett snabbt överslag och säga att Widmark fick 1,5 miljoner kronor i biblioteksersättning, för vid höga utlåningsnivåer trappas ersättningen ner i flera steg - med början vid 200 000 lån. Själv har jag en bit kvar tills jag behöver sätta mig in i den ekvationen, men nu kan jag i alla fall betala in skatten och bidra lite mer till hushållskassan under resten av året.

Mest utlånade är mina minifakta och högst upp i toppen finns Minifakta om djurungar i staden, Minifakta om djurungar på landet och Minifakta om djurungar hemma. Även Taggad på Insta och serien Djurdoktorn är flitigt utlånade.

Tack alla som köper, lånar och läser mina böcker!

Kommentarer