Fortsätt till huvudinnehåll

Rapport från Bokmässan

Årets Bokmässa i Göteborg blev för egen del en av de bästa! För varje år som går träffar jag allt fler trevliga människor i branschen och i år kändes det som om jag inte kunde ta tre steg på mässgolvet utan att stöta på en bekant. Under torsdagen och fredagen gick jag nästan bara omkring och pratade - ingen nämnd, ingen glömd ... Men jag hade några fasta punkter som att vara moderator för samtalet mellan Hanna Landahl och Mika Ihanus på Litteraturscenen (det gick bra!), att ha planeringsmöte med min förläggare (gav en lång, positiv "att göra lista") och att demonstrera för klimatet.

Jag skippade mässan på lördagen men åkte in en sväng på söndagen. Eller sväng och sväng, det blev en heldag från nio till fem. Det var behagligt mycket folk och jag kunde både koncentrera mig på att lyssna till några intressanta samtal och snoka runt bland böcker. Köpte i vanlig ordning på mig lite för många.

Här följer min mässa i bilder ...


Min skrivsyster Angelica Öhrn bodde hos oss, vilket höjde nivån på den här Bokmässan med hundra procent! På bilden har vi även käpphästen Frosty, hen har en bärande roll i Angelicas senaste bok Chamir och sommarpokalen.


Här visar jag upp mina böcker i Nypons monter. En av mina finast stunder på mässan var att träffa en lärare från Lärvux Helsingborg, som berättade hur böckerna om Emmas liv fått hennes elever att intressera sig för läsning.


Här modererar jag samtalet När funktionsvariationen får vara subjekt på Litteraturscenen. Samtalet kretsade kring varför det är viktigt att personer med funktionsvariation får synas i litteraturen och som grund hade vi Mika Ihanus bok Fjärilen från Rovaniemi och Hanna Landahls Förlåt för hålet.


Montermingel med förlagskollegorna Torsten Bengtsson, Mårten Melin och Åsa Öhnell.


Och så fick jag äntligen återse min förlagskollega och tvilling (!) Sofie Berthet.


Under hela fredagen stafettdemonstrerade författare för klimatet utanför Bokmässan. Säkerhetsbestämmelser från Svenska Mässan sa att vi endast fick stå fem åt gången så varje halvtimma var det vaktavlösning. #writersforfuture


Se människan är Svenska kyrkans scen och där hålls alltid intressanta samtal. Just här berättar författarvännen Ebba Berg om sin nya bok Tassemarker, en väldigt fin bilderbok med fantastiska illustrationer av Alexander Jansson.


Det var också trevligt att träffa Eli Åhman Owetz och lyssna till hennes samtal på Feelgoodscenen. Har du ännu inte läst Elis bok Brevvännerna - så är det hög tid. Hemma hos Bettan är en annan av mina favoriter signerade Åhman Owetz.


Här livetecknar Simon Stålenhag på Seriescenen. Hans bilder är så fascinerande! Du måste kolla in hans böcker på Fria Ligan. Jag köpte de två första böckerna till halva priset, vilket kvalar in som mina bästa mässfynd!


På Litteraturscenen möttes fyra fina bokbloggare i ett samtal om att skriva om litteratur i sociala medier: Alexandra Andersson, Paula Högström, Eva Boström Edvinsson och Agnes Lindholm.

Kommentarer