Fortsätt till huvudinnehåll

Olika uppdrag


Igår läste jag ett inlägg på instagram där författaren Anna Ahlund skrev att hon längtar efter att skriva - eftersom författaryrket innehåller så mycket annat än att bara skriva. Och visst känns det ibland som om jag "leker kontor" på dagarna, då jag håller på med bokföring, administrerar avtal, söker stipendier, planerar författarbesök och mycket annat. 

Dessutom arbetar jag med andra uppdrag som absolut handlar om att skriva, fast då rör det sig om beställda texter vilket inte är samma sak som att arbeta med egna projekt. Men jag gillar variationen och är både stolt och tacksam att jag anlitas för uppdrag vid sidan av mitt eget skrivande. Utan dessa uppdrag hade jag inte kunnat försörja mig som författare på heltid. 

Förutom att göra författarbesök i skolor och på bibliotek har jag de senaste året arbetat med att översätta böcker från danska till lättläst svenska, jag har varit gästlärare på Linnéuniversitetet, jag har varit redaktör för en faktabok och bildredaktör för flera faktaböcker och jag har bearbetat andras texter till lättläst - både för socialdepartementet och i ett läromedelsprojekt. 

Jag har även varit med och skrivit manus till några animerade filmer som handlar om fördelar med bildstöd och rätten till bildstöd. Det här har jag gjort i ett arvsfondsprojekt som drivs av Riksförbundet DHB, en förening för familjer som har barn som är döva, hörselskadade eller har språkstörning.

Här är två av filmerna ...
Kommentarer