Fortsätt till huvudinnehåll

Leva tills jag dör - en pralinask!

 I förra veckan var jag med på "Tre kvällar om lättläst" som arrangerades av CHILL vid Linnéuniversitetet, i samarbete med Svenska Barnboksinstitutet och Dyslexiförbundet Skåne. Under tre kvällar medverkade flera föreläsare med olika ingångar till lättläst. Arrangemanget var helt digitalt och det är helt klart en utmaning att tala för en ”osynlig” publik. Jag saknade ögonkontakten och den direkta responsen. Men det gick ändå bra, jag fick både frågor och positiva hejarop efteråt. 

Under föredraget nämnde jag min första lättlästa bok för seniorer: Leva tills jag dör. Då hade jag ännu inte sett den, men NU är den här! Boken är så fin, som en pralinask i rosa och guld - med touch av dansbandslogga. Det är omslagsdesignern Emma Graves som skapat det härliga omslaget. 

Leva tills jag dör har fått helhetsbetyg 5 av 5 av BTJ:s lektör, som bland annat skriver:

"Läsaren kan med lätthet föreställa sig de olika miljöerna och det går också lätt att lära känna och tycka om karaktärerna. Man kommer snabbt in i handlingen och spännande moment i vardagen driver berättelsen framåt. Leva tills jag dör är en varm, rolig, hoppfull och charmig feelgoodpärla som kan läsas av vuxna i alla åldrar. Jag ser fram emot att läsa mer om Vanja och Rolf!"

Leva tills jag dör vänder sig i första hand till seniora läsare som inte längre orkar koncentrera sig på längre berättelser, kanske på grund av begynnande demens. Men jag tror precis som BTJ:s lektör, att boken passar alla vuxna som vill läsa en härlig berättelse om att ta vara på livet. 

Leva tills jag dör släpps den här veckan och finns att köpa hos LL-förlaget, Bokus och Adlibris. Och förhoppningsvis kommer många bibliotek att köpa in den. 

Inför att LL-förlaget skulle presentera boken på BTJ:s Förlagsdigidagar tidigare i höstas, så spelade jag in en kort film om boken. Här är den! 

PS. Jag matchar Vanjas husbil med en klänning med folkabussar ... 😀


Kommentarer