Fortsätt till huvudinnehåll

Pressmeddelande: Lättläst feelgood i campingmiljö


Med boken Leva tills jag dör väcker Ann-Charlotte Ekensten frågan om vad som egentligen är viktigt i livet. En bok om att våga prova, medan tiden finns. För vi lever bara en gång.

– Boken är en må-bra-berättelse om en självständig kvinna som vågar gripa tag i lyckan när hon får chansen, säger Ann-Charlotte Ekensten, som valt att låta boken utspela sig på en campingplats, med inspiration hämtad från sina semestrar med husvagnen.

När bokens huvudkaraktär Vanja svänger in med husbilen på Solvikens camping ser hon att någon redan står på hennes plats. Det är Rolf som parkerat fel, och det visar sig att han och Vanja har massor gemensamt. Bland annat vet de båda två hur snabbt livet kan ändras. Vanja tänker att det kanske vore trevligt att träffa Rolf på Solviken igen, men det verkar som om han har helt andra planer för framtiden.

– Berättelsen kretsar kring temat "våga prova medan tiden finns" och jag tror att många människor ofta vill, men inte vågar när ett tillfälle dyker upp. Självklart behöver det inte handla om kärlek, men det här är en feelgood-berättelse och då vill jag givetvis få in lite romantik, säger Ann-Charlotte Ekensten.

Ann-Charlotte Ekensten har skrivit över sextio lättlästa böcker för alla åldrar. Hon brinner för att alla ska få uppleva läsglädje, oavsett förutsättningar. Vid sidan av författarskapet arbetar hon som skrivpedagog och föreläsare. Ann-Charlotte är även en hängiven campare och lyssnar gärna på dansbandsmusik, två intressen som hon lånat ut till berättelsens Vanja.

– Med Leva tills jag dör vill jag ge läsaren en stund av mysig avkoppling, kanske väcka minnen till liv eller uppmuntra till att ta tag i en egen önskan – det måste verkligen inte handla om något stort, säger Ann-Charlotte Ekensten.

Titel: Leva tills jag dör
Författare: Ann-Charlotte Ekensten
Formgivare: Emma Graves
Utgivningsdag: 20 oktober
Lättlästnivå: 2 - Lättare
Handledning och lektionsmaterial till boken finns hos Myndigheten för tillgängliga medier. 

LL-förlaget, som är en del av Myndigheten för tillgängliga medier, ger ut lättläst litteratur för vuxna och unga vuxna. Förlaget ger ut omkring 15 böcker varje år, både faktaböcker och skönlitteratur.


Kommentarer