Fortsätt till huvudinnehåll

Årsmöte

Igår kväll var jag på årsmöte i Författarförbundets Barn- och ungdomslitterära sektion (BULT). Det var intressant att höra vad förbundet arbetar med och trevligt att träffa författarkollegor. För övrigt var det ju ett årsmöte med allt vad det innebär av formalia, men då jag är ny i sammanhanget fick jag ändå massa nyttigheter till livs. Exempelvis att några stora förlag har tecknat ramavtal med Författarförbundet, att styrelsen arbetar med pensionsfrågor för författare och att det finns regionala ombud för förbundet runt om i landet.

Fick även veta att medelåldern inom Författarförbundet ligger på över 60 år så jag bidrog ju till att sänka den när jag blev medlem ... Måste ändå påpeka att ordföranden är nästan tio år yngre än jag så en viss återväxt finns i varje fall!

Nu ska jag dra till Arvika på min utbildning i språkträning. Är lite sur över att snön som lyst med sin frånvaro hela vintern, ska komma idag - när jag ska ut och åka tåg. Håll tummarna!

PS. Min fina bloggrubrik har skapats av vännen Niina, som förutom att vara flink i PhotoShop även skapar makalösa scrap-alster. Du kan kika in hos henne på Niinas design.

Kommentarer