Fortsätt till huvudinnehåll

Författarvardag. Eller bara vardag?!

Resan till Arvika avlöpte enligt plan. Både studierna och den snöiga tågresan. Den här gången jobbade vi med barns läsutveckling i dagarna två - mycket intressant och lärorikt!

Sedan kom jag hem till ett vab-hus med två förkylda barn och en uttråkad man. Och efter en kort sejour på mitt arbete är jag nu den som snyter barn på hemmaplan.

Samtidigt laddar jag för kommande bokliga uppgifter. I ett mail berättade Catharina att hon lämnat alla illustrationer till nya Tage-böcker, alltså bör det inte dröja länge innan jag har ett första korrektur i min hand. Då blir det lite pyssel. Inte med typsnitt, fontstorlek och sådant som vi la mycket tid på förra gången. Allt sådant är ju bestämt nu. Men som jag skrivit tidigare, det händer något med texten när den läggs ihop med illustrationerna. Några ord kommer behöva strykas eller bytas ut.

Något annat som drar igång är redigering av texterna till Emma-böckerna. Jag har haft kontakt med redaktören via mail och vi ska talas vid innan veckan är slut. Samtidigt presenterar Christina Heitmann skisser till bokens illustrationer. Väldigt spännande process!


Kommentarer