Fortsätt till huvudinnehåll

Nummer 11 av 24

Hittills har jag kommit ut med 24 böcker, lika många som luckorna i en julkalender ... Därför tänkte jag presentera en bok om dagen fram till julafton, tillsammans med en anekdot eller lite bakgrundsinformation.

Fakta om friidrott är nummer 11. Min första faktabok! Att det blev just friidrott beror på att det är en av få idrotter jag tycker om att titta på. Konståkning, gymnastik och skidor är också kul! Dessutom tränade min son just då friidrott och på så sätt hade jag en aktuell kontakt med sporten. Och sonens tränare kunde faktagranska boken - tack igen, Johan Olsson IF Rigor!

Jag kan erkänna att det var en utmaning att skriva den här boken. Först var svårt att välja ut och begränsa mängden fakta. Det finns MASSOR skrivet om friidrott! Sedan skulle jag förklara mitt utvalda innehåll på ett sätt som är enkelt att läsa och förstå - utan att förenkla så att det blev "fel". Och när jag trodde att jag var klar, fick jag manuset i retur från förlaget med kommentaren: För opersonligt! I min strävan att få allting rätt hade jag helt enkelt tappat bort min egen röst. Så det var bara att skriva om igen! Och hur lång tid det tog att hitta bilder till boken ska vi inte tala om ...

Men när Fakta om friidrott väl kom ut så var jag väldigt nöjd med den! Och det är jag fortfarande. Det är en bok som på ett enkelt sätt beskriver friidrottens grenar och visar våra unga friidrottsstjärnor in action. Boken finns hos Nypon förlag och hos alla nätbokhandlare. Fakta om friidrott finns också att låna på många bibliotek.

Kommentarer

  1. Ojojoj, friidrott är nog det sista jag skulle välja att skriva om. Därmed inte sagt att det är dåligt eller ointressant - Björnstad handlar om ett ishockeylag och det är den bästa bok jag läst under senaste året. Det är väl förmodligen för att jag inte läst din bok om friidrott:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förmodligen ;-) Backman och Ekensten spelar såklart i samma liga ...!

      Radera

Skicka en kommentar