Fortsätt till huvudinnehåll

Nummer 6 av 24

Hittills har jag kommit ut med 24 böcker, lika många som luckorna i en julkalender ... Därför tänkte jag presentera en bok om dagen fram till julafton, tillsammans med en anekdot eller lite bakgrundsinformation.

Egen nyckel i serien Emmas liv är nummer 6. Serien om Emmas liv vänder sig främst till unga vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och Egen nyckel handlar om när Emma flyttar hemifrån till en egen lägenhet på ett stöttat boende.

Min dotter är min starkaste drivkraft när det gäller böckerna om Emma. Hon har Downs syndrom, en diagnos som ofta innebär språkutmaningar och vi jobbar mycket med hennes läsning. Kanske kommer hon att lära sig att läsa obehindrat, kanske inte. Men om hon har lässvårigheter som vuxen vill jag inte att hon ska vara hänvisad till barnböcker, istället ska hon ha många olika böcker på lättläst svenska att välja bland.

Tack vare min dotter kommer jag i kontakt med andra ungdomar och vuxna med olika funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Jag låter mig inspireras av deras erfarenheter, men i Egen nyckel handlar det också om min alldeles egna förmåga att förlägga saker ...

Serien om Emmas liv ges ut av Vilja förlag och finns att köpa både hos förlaget och hos alla nätbokhandlare. Boken finns också att låna på många bibliotek. Om du vill köpa ett signerat exemplar går det också fint att kontakta mig: ekensten(at)gmail.com

Kommentarer