Fortsätt till huvudinnehåll

Nummer 23 av 24

Hittills har jag kommit ut med 24 böcker, lika många som luckorna i en julkalender ... Därför tänkte jag presentera en bok om dagen fram till julafton, tillsammans med en anekdot eller lite bakgrundsinformation.

Taggad på Insta är nummer 23. Den här boken är en fristående fortsättning på Mer än bara fotboll, eftersom jag ville umgås mer med Erik, Tara och Love ...

Men vad rör sig egentligen i huvudet hos femteklassare? Eftersom min son precis passerat mellanstadiet har jag på nära håll upplevt att mycket rör olika sociala kanaler. Samtidigt hittade jag en artikel som handlade om hatkonton på Instagram och blev inspirerad att bygga min berättelse kring en sådan händelse. Det är förfärligt att barn (och vuxna) råkar ut för mobbing och trakasserier, både på nätet och i verkligheten, och det måste vi prata om. Därför är jag stolt över att min bok har kommit att användas som grund till många samtal om nätetik och källkritik. Jag är också väldigt glad över att Taggad på Insta är utvald till Kulturrådets barn- och ungdomskatalog 2017/2018.

Taggad på Insta finns att köpa hos Nypon förlag och hos alla nätbokhandlare. Även jag har några exemplar hemma som jag gärna signerar och skickar. Och självklart kan du låna boken på många bibliotek.

Kommentarer