Fortsätt till huvudinnehåll

Nummer 17 av 24

Hittills har jag kommit ut med 24 böcker, lika många som luckorna i en julkalender ... Därför tänkte jag presentera en bok om dagen fram till julafton, tillsammans med en anekdot eller lite bakgrundsinformation.

Linus och Leo i serien Djurdoktorn är nummer 17. I den här boken ger sig Linus och hans mamma utanför djursjukhuset för att göra ett besök hos ett skadat lejon på zoo. Där låter jag Linus klappa lejonet Leo. Men hur känns det egentligen att klappa ett lejon? Man kan ju tro att den där långa manen som ser så fluffig ut ska kännas mjuk och len. Men efter mailväxling med en djurskötare på Kolmårdens djurpark fick jag veta att manen faktiskt är ganska sträv.

Linus och Leo finns att köpa hos Nypon förlag och hos alla nätbokhandlare. Även jag har några exemplar hemma som jag gärna signerar och skickar. Än så länge hinner böckerna fram till jul ... Linus och Leo finns också att låna på många bibliotek.


Kommentarer

Skicka en kommentar