Fortsätt till huvudinnehåll

Trevligt möte i Stockholm

Jag har tagit tåget till Stockholm även denna vecka. Imorgon ska jag nämligen på del två av fotokursen. Men idag har jag träffat Catharina Nygård, som illustrerar de kommande böckerna.

Jag fick se fyra färdiga uppslag och det känns verkligen härligt! Klara, fina färger och mysiga karaktärer, samtidigt som stämningen i texten förstärks på ett bra sätt.

Catharina jobbar i akvarell och målar många lager för att få fram de starka färgerna. Bilderna ska sedan scannas in och förminskas till rätt storlek. Och någonstans här i processen ska även texten sättas.

Förutom att jag fick se bilderna var det väldigt trevligt att vi äntligen träffades. Det här är ju ett gemensamt projekt nu, som förhoppningsvis kommer att sträcka sig en längre tid framöver. Catharina och jag har hunnit prata både jobb och annat och för mig är det viktigt att lära känna de jag arbetar med.

Att prata om projektet är både helt overkligt och vardagsmat samtidigt. Å ena sidan SÅ häftigt att mina texter verkligen ska bli böcker, å andra sidan påminner processen en hel del om att producera trycksaker. Sådant som jag gör till vardags. Mycket skum känsla.

Nu sitter jag ensam på ett hotellrum - jag borde verkligen passa på att skriva lite!

Kommentarer

  1. Spännande med samarbetet och du närmar dig allt mer tiden då din bok blir verklighet. Ska bli så kul att läsa den när den är i hamn :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lena! Overkligt o spännande :-)

      Radera

Skicka en kommentar