Fortsätt till huvudinnehåll

Tyras husvagn: Äppeltjuven

Efter paus för inlägg om Halländsk bokmässa fortsätter jag min presentation av kommande böcker och nu är det dags för bok nummer två i serien Tyras husvagn. Titeln är Äppeltjuven och berättelsen bygger på en verklig händelse som jag länge velat skriva om.

När jag gör författarbesök i skolor brukar jag berätta hur jag får idéer till olika böcker och då nämner jag bland annat att jag skriver om sådant jag varit med om själv. Till viss del är Äppeltjuven faktiskt självupplevd, men sedan har jag såklart spetsat historien med fria fantasier. På baksidan av boken kan du läsa det här ...
Tyras husvagn är liten och rund. Hon kallar den för silverkulan. På sommaren krokar Tyra och pappa fast silverkulan efter bilen. Sedan drar de ut på äventyr.

Nu är de på en camping i skogen. Tyra vill plocka svamp och pappa vill titta på fåglar, så de gör matsäck och ger sig ut. Plötsligt upptäcker de någon som också är sugen på deras mat ...
Sjävklart är det Anna Westin som illustrerar även den här boken och i slutet av januari 2019 kommer den ut på Nypon förlag. Böckern i serien Tyras husvagn är korta kapitelböcker som vänder sig till låg- och mellanstadiet, beroende på läsmognad.

Kommentarer