Fortsätt till huvudinnehåll

En vanlig vecka på kontoret

Den här veckan består av helt vanligt författarjobb. Jag har påbörjat arbetet med en ny faktabok. Det ska bli en Fakta om, det vill säga den lite större varianten som Fakta om älgar, Fakta om friidrott och Fakta om dansband.

Ämnet väntar jag med att avslöja, först vill jag veta att jag får ihop det. Jag har läst på en massa och för någon vecka sedan gjorde jag en telefonintervju med en expert. Som vanligt finns det så mycket att skriva om! Att skriva en lättläst faktabok består nästan mer av att välja bort än att skapa nytt. Det gäller för mig att hitta en logisk struktur som ska vara enkel att följa, samtidigt som innehållet både är intressant och lätt att läsa och förstå.

I augusti kommer en ny Minifakta om djurungar ut och den bollas just nu mellan mig och redaktören. Vi är i slutskedet, texterna är skrivna och alla bilder är valda. Nu håller vi på med det viktiga "pill-jobbet", flyttar eller byter ut ord, skapar bildtexter, mellanrubriker, baksidestext och register. Om du bara visste hur mycket tid som läggs på detta!

Jag har även fått ett positivt förhandsbesked om ett annat manus och det är ett manus jag skrivit om flera gånger. Mer än så vågar jag inte säga idag, håll tummarna!

Under veckan har jag även haft kontakt med några skolor som jag ska besöka under Litteraturveckan i Göteborg. Eleverna får alltid ut mest av ett författarbesök om det är väl förberett. Läs eller lyssna till några av författarens böcker, prata om böckerna kolla om författaren har någon webbsida och förbered egna frågor.

Det här är inte en bild ur en kommande bok men den kan ge en vink om innehållet ...


Foto: Pixabay

Kommentarer