Fortsätt till huvudinnehåll

Litteraturveckan i Göteborg

Under Litteraturveckan 1-5 april samlas 50 barn- och ungdomsboksförfattare för att göra hundratals klassbesök för elever i åk 2, 5 och 8 i Göteborgs grundskolor. Och jag är en av dessa författare.

Mina författarbesök har varit förlagda till tisdag och onsdag. Igår hade jag fyra trevliga besök hos årskurs två på Bräckeskolan. Senare samma dag gjorde jag även ett scenframträdande på utbudskvällen, där författare fick möjlighet att presentera sig för pedagoger och bibliotekarier. Även det gick bra, men arbetsdagen blev väldigt lång! Tillresta författare bor på hotell under veckan men för oss som bor i närheten av Göteborg är tillvaron inte riktigt lika bekväm.

Men jag är givetvis glad att vara en del av den här stora läsfesten! Tack vare Skolbibliotekscentralen, som hjälper till att förse alla klasser med passande böcker, är de flesta elever väl förberedda innan författarbesöken - vilket är en lyx i sig. "Mina" klasser har varit både peppade och pålästa och jag har haft riktigt fina dagar. Dessutom har jag själv fått positiv återkoppling från lärarna efter besöken.

Idag besökte jag tre klasser för elever med hörselnedsättning och/eller språkstörning på Kannebäcksskolan. Vilka härliga möten! Speciellt glad är jag över att boken Taggad på Insta fortfarande är så efterfrågad. Och att läsarna vill ha en fortsättning ...

Självklart vill jag leverera på topp varje gång och efter ett par dagar känns det både i huvud och kropp. Jag blir trött och energipåfylld på samma gång och nu ska det bli skönt att smälta alla intryck på hemmakontoret.

Jag får alltid många olika frågor när jag träffar elever och oftast handlar det om böcker och författarjobbet. Veckans mest annorlunda, men väldigt trevliga fråga, fick jag av en kille i årskurs två: Hur gör du för att få din frisyr så snygg?

Är det någon mer som vill veta svaret?!



Kommentarer