Fortsätt till huvudinnehåll

Inför hösten

Det är svårt att vara här och nu i mitt jobb. Oftast arbetar jag med saker som ska hända om ett år, eller i varje fall om 6-9 månader. Det tar tid att göra böcker och föreläsningar bokas ofta med lång framförhållning. Sedan händer det förstås att något blixtrar till och ska göras på stört. Eftersom jag jobbat ovanligt mycket i sommar och däremellan försökt vara lite ledig, så har jag inte lyft blicken mot hösten förrän nu. Jag har till och med förlagt min almanacka någonstans ... 

När jag nu i veckan fick förfrågan om att göra ännu en översättning, så blev det hög tid att se över höstterminens planering. Eftersom jag fortfarande inte hittat almanackan, skrev jag ut ett kalenderblad från nätet - vilket faktiskt gav extra bra överblick. Redan nu kan jag konstatera att hötterminen är ganska fullmatad. 

Under augusti/september kommer jag att arbeta med avslutande respons till studenterna på sommarkursen Att skriva barnlitteratur, introduktion. Jag ska redigera två egna faktaböcker och förhoppningsvis en eller två skönlitterära, vara redaktör respektive bildredaktör för andras faktaböcker, översätta en faktabok och göra en lång rad författarbesök i Hylte. 

I oktober/november är jag ansvarig för en modul om lättläst skönlitteratur på Linnéuniversitetets kurs Att skriva barnlitteratur 1, vilket innebär en digital föreläsning och att ge respons på studenternas lättlästa texter. Jag ska också göra digitala författarbesök hos alla tvåor i Hagfors kommun. 

Men först, en veckas semester. Trevlig fredag!
plommon

Kommentarer