Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagsbloggen

 Jag pratade med tonårssonen om hur fort tiden går, men jag vet inte om jag nådde fram. Jag kan inte minnas att jag tyckte tiden gick så snabbt när jag var 17 år. Men just nu tycker jag att veckorna enbart består av fredagar. Även om pandemin pågår och att jag inte gör något annat än arbetar, lagar mat och sover. Ändå är det fredag igen! 

Den här veckan har jag arbetat med att redigera Gustav Vasa. Jag gillar redigering. Och jag är bra på redigering. När jag vet att mitt samlade innehåll i det aktuella manuset är godkänt av förlaget, så kan jag alltid skruva texten det dit jag vill. För mig blir boken till i redigeringsfasen, och det gäller oavsett om jag skriver en faktabok eller skönlitteratur. Självklart är det här ingen regel för bokskapande, det finns nog lika många skrivprocesser som det finns författare ... 

I veckan har jag även skrivit klart min feelgood-berättelse till LL-förlaget. Med "klart" menas att jag skickat in en hel berättelse, som jag till viss del skrivit om efter hänvisningar från redaktören. Nu får vi se om de är nöjda på förlaget - och i så fall startar redigeringsfasen på riktigt. Hoppas! 

Jag har också påbörjat ett nytt översättaruppdrag. Det är en bok i Nypons faktaserie "Koll på" som ska översättas från danska och bearbetas till lättläst svenska. Och då kan jag passa på att puffa för min senaste översättning i samma serie: Koll på kalla kriget. Den finns nu att både köpa och låna på många bibliotek. 

Eftersom jag numera skriver jobb-dagbok så vet jag att jag småduttat med lite allt möjligt annat i veckan. Främst rör det sig om mailkonversationer med lärare i de klasser jag ska träffa under den digitala Litteraturveckan i Göteborg. Vecka 12 är det dags! 

Och sist men inte minst, jag har pratat i radio också. Ett riktigt bra samtal i P4 Hallands förmiddagsprogram, om allt från bakgruden till nya boken Snusk på Snapchat till digitala författarbesök. Lyssna här om du är nyfiken! Inslaget startar 1 timma, 11 minuter och 40 sekunder in i avsnittet.  

Trevlig fredag, hälsar Gustav och jag!Kommentarer