Fortsätt till huvudinnehåll

Barnkonventionens dag 20 november

 Inför barnkonventionens dag 20 november vill jag tipsa om boken Fakta om barnkonventionen. Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter. Det är 54 artiklar (regler) som handlar om att barn ska ha det bra. 

När jag arbetade med den här boken, fanns en period då jag inte trodde att den skulle bli klar ... Allt som står i barnkonventionen är superviktigt, men allt får inte plats i en lättläst faktabok. Jag måste välja ut det som är allra mest relevant, annars skjuter jag över mål - och boken blir för svår. Och självklart måste allt innehåll vara rätt och riktigt, och jag är glad att Tove på Vinkelrätt hjälpte till med faktagranskning. 

Fakta om barnkonventionen finns hos Nypon förlag, i nätbokhandeln och på (nästan) alla bibliotek. Arbetsmaterialet till boken är gratis och finns att skriva ut på förlagets webbsida. Kommentarer