Fortsätt till huvudinnehåll

Vårens författarbesök

 Den här vårterminen har jag träffat väldigt olika grupper på skilda platser i landet. Jag har träffat elever på låg- och mellanstadiet, vuxna inom sfi, personal på bibliotek, skola och fritids, elever på anpassat gymnasium, en studiecirkel för vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och ungdomar på en fritidsgård. Och innan terminen är slut ska jag träffa ytterligare ett helt gäng lågstadieklasser ... 

Det är fantastiskt roligt att möta så många olika grupper och prata böcker, läsning och svara på finurliga frågor. Och något har jag väl lärt mig, för nyligen fick jag följande fina återkoppling via Författarcentrum: 

"Ann-Charlotte Ekensten är van att möta skolklasser och har en fantastisk förmåga att se alla elever när hon pratar. Det är en röd tråd i hennes framträdande och hon vet hur länge elever orkar lyssna. 

Hon har även mycket bra struktur för hur vi pedagoger kan förbereda oss tillsammans med eleverna. I mycket god tid fick vi tips om detta. Ett författarbesök med Ann-Charlotte Ekensten är något som verkligen berikar såväl elever som oss pedagoger."

Det var så fint så att jag blev rörd ... och det peppar mig såklart att jobba vidare. 

Bilden nedan har jag lånat av biblioteket i Ovanåker, och den är från fritidsgården i Alfta. Det var ett författarbesök med motortema där jag berättade om mina böcker om Anton och Hilda. I början var det precis så stelt som du kanske anar, men sedan blev det superkul! 

Läs mer och boka författarbesök här! Kommentarer