Fortsätt till huvudinnehåll

Företagande

Idag var jag på banken och startade ett företagskonto eftersom jag numera ska sköta ett litet företag. Det duger inte bara att skriva - pengarna ska in. Och även om författare inte täljer guld med pennkniv, ska inkomsterna redovisas så att alla blir nöjda. Det är en utmaning för mig som lätt får andnöd vid den här tiden på året. Då menar jag inte att jag har pollenallergi, jag tänker på deklarationen. Det är nämligen något med mig och siffror som inte går ihop. Jag tycker bara att det är FÖR tråkigt ...! Men jag har pratat med Skatteverket flera gånger, konsulterat egna företagare i bekantskapskretsen och nu idag då - banken. Snart skickar jag min första faktura!

Förresten kan jag tipsa om sajten www.verksamt.se, där kan du starta läsa på om företagande och om du har e-leg även starta upp företag och anmäla eventuella förändringar. Verksamt är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

PS. SEB har ett erbjudande som heter "Enkla firman". Gratis första året, sedan 600 kronor/år. Jag högg på det.

Kommentarer