Fortsätt till huvudinnehåll

Examensdags

Det drar ihop sig till examen i min utbildning till handledare i språkträning enligt Karlstadmodellen. Imorgon åker jag till Stockholm för en sista samling med kursare och lärare och under två hektiska dagar kommer vi att lösa examinationsuppgifter samt redovisa våra exjobb inför publik.

Sedan ska vi fira med mat och vin på lokal och titta tillbaka på tre gångna år med stolthet och kanske ett visst vemod. Men oj, vad jag är glad att jag går i mål nu! Jag har lärt mig massor, utvecklats som person, byggt upp ett fantastiskt nätverk av kunniga människor och fått vänner för livet. Men stundtals har det varit tufft att plugga vid sidan av familj, jobb och skrivande.

Främsta skälet till att jag gått utbildningen är för att stötta min dotters språkutveckling. Samtidigt har jag lärt mig mycket som jag har stor nytta av i mitt författarskap. Dessutom är jag nu redo att själv hålla kurser och föreläsa om språkträning.

Och när jag ändå är i huvudstaden ska jag träffa Lina som är projektledare på Vilja förlag och prata boksläpp av Emmas liv ...

Kommentarer