Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässan fredag

Jag kunde inte hålla mig ifrån mässan under fredagen även om jag inte planerat att gå ... Men först bokjobbade jag!

I veckan fick jag tillbaka manuset Pandapojken från redaktör Bim. Både hennes och förlagens synpunkter var införda och nu skulle jag ta ställning till en del förändringar och skriva om ett par passager. Något som kommer att ändras är titeln. Pandapojken blir Rädda pandan!. Och även om jag gillar allitterationen i Pandapojken så är Rädda pandan! en titel som passar boken bättre.

När jag var klar med manusarbetet tankade jag en timmas frisk luft i skogen och sedan tog suget efter bokinfernot över. Jag skulle ändå in till Göteborg för att gå på Tukans förlagsmiddag men före middagen blev det ett par timmar på mässan. Bland annat lyssnade jag när författaren Kristina Ohlsson berättade om sin nya bok Mysteriet på Hester Hill och såg när Louise Halvarsson deltog i poetry slam hos Studieförbundet Vuxenskolan. Jag träffade även det glada gänget på bilden nedan, skrivarvännerna från utbildningen "Att skriva barnlitteratur".

Efter mässbesöket träffade jag Tages illustratör Catharina Nygård. Verkligen jättemysigt att ses och jag förstår inte varför jag inte tog en bild på oss tillsammans! Sedan var det dags för middag med Tukans medarbetare, författare, illustratörer, leverantörer och andra samarbetspartners. Vi var 40 personer på en väldigt trevlig restaurang och jag njöt av fina samtal. Som final på kvällen lockade Catharina in mig en sväng på Park innan jag skulle gå till mitt tåg. Det var trångt, varmt, högljutt och kändistätt. En kvart räckte för mig - men nu har jag varit där!


Kommentarer