Fortsätt till huvudinnehåll

Ett eget rum

Ett eget rum är en essä av Virginia Woolf där hon skriver om vikten av rätt verktyg för sitt skapande: En kvinna måste ha pengar och eget rum, om hon skall kunna skriva romaner. I vårt hus finns ett rum som fungerar som hela familjens kontor. Där finns ett eget skrivbord för mig och det är oftast där jag sitter och skriver. Det funkar. Men jag har mycket referens- och inspirationslitteratur omkring mig och tillsammans med alla mina friex börjar det verkligen bli trångt. Därför längtar jag efter en egen liten skrivarstuga ... Med gott om plats för allt jag behöver och som dessutom skulle bidra till en tydligare gräns mellan jobb och fritid för mig.

Nu har vi faktiskt börjat titta närmare på att bygga ett litet hus à la Attefall på vår tomt och i förra veckan var vi och besökte en leverantör. Men ett projekt som detta kostar en hel del och vi är långt ifrån ett beslut. Fast drömma går ju ...