Fortsätt till huvudinnehåll

Höstens böcker

Nu är omslagen klara till höstens böcker. Eller sensommarens böcker - för de kommer ut runt den 20 augusti. Stolt kan jag presentera: Minifakta om djurungar på fjället, Djurdoktorn: Linus och Smulan och Tyras husvagn: Kaos i kanot!

I Minifakta om djurungar på fjället kommer du att kunna läsa om fällräven, fjällämmeln, renen, myskoxen och fjällripan. Alla fem är lite exotiska djur för mig som bor på västkusten av vårt avlånga land, ingen av dem trivs här nere i våra skogar. Bokens korta faktatexter är som vanligt ackompanjerade av snygga fotografier.

Linus och Smulan blir den sjätte boken i serien Djurdoktorn. De skolklasser som träffat mig nu under våren har fått en exklusiv förhandsläsning av den här berättelsen så jag vet att den gillas både på lågstadiet och i särskolan. Som vanligt är det Carolina Ståhlberg som tecknar Linus och hans äventyr.

Och så äntligen blir det en ny campingserie för min del: Tyras husvagn! I Kaos i kanot får du för första gången träffa kaxiga Tyra och hennes mer försiktige pappa när de är ute med husvagnen som Tyra kallar silverkulan. Medan Tyra gillar att rulla på sin bräda och testa spännande aktiviteter, älskar pappa att titta på fåglar. Ibland krockar deras intressen men oftast upplever de massor av kul tillsammans. Humor och värme är ord som kan beskriva både berättelserna och relationen mellan far och dotter. Med den här serien hoppas jag locka läsare på låg- och mellanstadiet som antingen brukar campa eller som är nyfikna på allt roligt som kan hända på en camping. Det är Anna Westin som är illustratören bakom Tyra och hennes husvagn.

Kommentarer

  1. Superproduktiv som vanligt, m.a.o. Så himla kul att se vad du gör!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ... jag är lite extra glad för nya campingserien, som du kanske anar :-)

      Radera
  2. Dom ser jättefina ut, alla tre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, snälla! Duktiga illustratörer :-)

      Radera

Skicka en kommentar