Fortsätt till huvudinnehåll

Om författarbesök i tidningen Föräldrakraft

Tidningen Föräldrakraft besökte Kollaskolan när jag var där för att träffa fyra klasser ur grundsärskolan. På Kollaskolan arbetar man med ett läs- och skrivprojekt och mitt uppdrag var att bidra med inspiration och skrivtips. Journalisten Anna Pella satt med under en av samlingarna och sedan intervjuade hon eleverna Adam Blickfeldt och Malte Gärdehed samt pedagogen/skolbibliotekarien Agnes Ivarsson. Resultatet blev ett jättefint reportage som precis publicerats i både tryckt och digital tidning (Föräldrakraft nr 4, 2018). Mitt tips är att du genast skaffar en prenumeration så att du kan läsa hela reportaget, men på sajten HejaOlika hittar du ett smakprov.

I reportaget finns även en faktaruta om författarbesök i skolan ...
1. HITTA FÖRFATTARE hos Författarcentrums förmedling, www.forfattarcentrum.se, eller kontakta författaren direkt.
2. SÖK EKONOMISKT BIDRAG från exempelvis Skapande skola hos Kulturrådet: www.kulturradet.se/skapande-skola. I en del kommuner och regioner finns även lokala bidrag att söka, exempelvis det lokala arrangörsstödet i Västra Götalandsregionen.
3. SKOLAN FÅR MEST UT av författarbesöket om det är väl förberett. Läs författarens böcker och låt eleverna förbereda frågor.

Är du lärare, bibliotekarie eller kultursamordnare som är intresserad av att boka mig till din verksamhet? Jag arbetar främst i förskolan, grundskolans årskurs f-5 och i hela särskolan (även vuxenutbildning). Vid behov kan jag använda tecken som stöd till talet.

Mer information om mina författarbesök finns hos Författarcentrums förmedling. Jag bokas via förmedlingen och utgår från Författarcentrums arvodeslista, men du är varmt välkommen att kontakta mig direkt via e-post för frågor och planering: ekensten(at)gmail.com

Att på riktigt inse att det finns en människa bakom varje bok är en spännande upplevelse och många gånger växer lusten att både läsa och skriva efter mitt besök. Förmedlingen har fått följande återkoppling efter några av mina författarbesök ...
"Det blev ett väldigt fint möte mellan Ann-Charlotte Ekensten och våra elever. Samlingen tog sin utgångspunkt i barnens frågor och Ann-Charlotte lyckades verkligen fånga deras intresse på ett väldigt proffsigt sätt."

"Ett väldigt härligt besök. Eleverna uppskattade det mycket. Inspirerande och proffsigt."

"Barnen är stolta över att ha träffat Ann-Charlotte. De är inspirerade att skriva egna berättelser."

Hoppas vi ses!


Bild ur tidningen Föräldrakraft, fotograf: Anna Pella.

Kommentarer