Fortsätt till huvudinnehåll

Dansa på deadline

Dansa på deadline är titeln på en bok av Alexander Rozental och Lina Wennersten, en bok som ger en vetenskaplig förklaring till varför vi ofta skjuter upp saker till sista sekund. Jag har inte läst boken men jag ville använda titeln eftersom jag tycker att den passar i dag ...

Jag skickade precis över mitt manus om Marie Curie till redaktören. Min deadline är imorgon, alltså är jag helt klart på rätt sida. Men det är sällan jag lämnar med så liten marginal. Visst kan jag ägna pinsamt mycket tid åt planlöst surfande i allehanda sociala forum, men min dans på deadline beror på att jag haft massor att göra.

Nu i slutet av januari kommer jag ut med två böcker men innan året är slut ska ytterligare sex böcker se dagens ljus. Fem av dem är faktaböcker och det är manus till dessa jag arbetat med under de senaste månaderna. Arbetet har vid sidan av själva skrivandet inneburit mycket research och sökande efter bra bilder. Hela bildvalet är inte klart och jag vet att det blir mer textarbete när mina manus återvänder från redaktörer och faktagranskare. Men just här, just nu tillåter jag mig att andas ut. Jag levererade i tid - puh!


BIld av Steve Buissinne från Pixabay

Kommentarer