Fortsätt till huvudinnehåll

Sommarjobb

Jag har redan nämnt att jag har ett uppdrag över sommaren, som lärare på Linnéuniversitetets sommarkurs Att skriva barnlitteratur - introduktion. Min uppgift är att gå igenom och lämna respons på en grupp studenters skönlitterära texter, i förhållande till givna förutsättningar. 

Det tar mycket tid att sätta sig in i texter för att kunna ge konstruktiv respons och tips kring fortsatt bearbetning. På samma gång är det lärorikt att vara lärare. Eftersom jag närläser texterna på ett sätt jag annars sällan gör, så är jag säker på att även mitt eget skrivande utvecklas. Men det är ett jobb och det känns skönt att jag nu har redovisat första delen av uppgiften. I mitten av augusti är det dags för nästa. 

Nu har jag en veckas ledighet och sedan ska jag dra igång redigeringen av en ny faktabok. Det är ett samarbete med författarvännen Angelica Öhrn, men jag får återkomma med ämnet längre fram - för tidigt att avslöja. 

Sist idag vill jag tipsa om Emma Adbåges suveräna sommarprat - mycket givande om du är en skapande person. Eller inte skapande, det kvittar faktiskt. 


Kommentarer