Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagsbloggen

 November brukar innebära mycket jobb för mig, och så även i år. Just nu är jag igång med ett återkommande uppdrag som gästlärare på Linnéuniversitetets 30-poängskurs Att skriva barnlitteratur. Jag håller i ett avsnitt om att skriva lättläst skönlitteratur. I vanliga fall brukar jag köra till Vimmerby för att föreläsa och det är verkligen ledsamt (och förståeligt) att det inte blev så den här hösten. Att återse Astrid Lindgrens Näs en gång om året, är en fin tradition. Istället höll jag min föreläsning via Zoom och även om jag numera är van vid digitala möten, så blev jag rejält stressad av att tekniken strulade. Nåväl, vi hann med det viktigaste. Nu har studenterna lämnat in sina texter och jag har påbörjat responsarbetet. 

För övrigt arbetar jag med faktaböcker av olika slag. Jag håller på att planera och göra research för ett gäng böcker som ska komma ut hösten 2021 och våren 2022. Min förläggare och jag har även lagt upp en långtidsplan för faktaböcker och översättningar, som sträcker sig till 2023. Förläggaren ska vara föräldraledig och då är det bra att ha planeringen klar. 

Mitt i allt detta fick jag en rolig idé till en skönlitterär berättelse, som jag kände mig "tvungen" att skriva här och nu. Tiden får utvisa om det blir något av detta manus. Jag har även börjat arbeta med läromedelsprojektet tillsammans med Bona Signum, och det återkommer jag till i ett eget blogginlägg. 

Igår var jag och fotograferades för nya pressbilder. Mina gamla bilder är från 2017 och jag tycker att det känns bra att fixa nya i samband med att jag byter glasögon. Så nu var det dags! I nästa vecka får vi se resultatet ... På väg till fotografen kollade jag in Hembygdsmuseets skyltfönster. Där uppmärksammas att Pippi Långstrump, Mumintrollen och Kulla-Gulla fyller 75 år, och på samma gång lyfter man fram mig som lokal samtida författare. Det känns kul!

Och med detta, vill jag önska en trevlig fredag.
Kommentarer