Fortsätt till huvudinnehåll

Presentation

 Igår presenterade jag mig för nya följare på Instagram. Det blev uppskattat så jag tänker att jag lägger in presentationen även här på bloggen. Om du redan har läst, får du blunda! 

Jag heter Ann-Charlotte Ekensten, är 51 år och bor på västkusten tillsammans med min man och våra två barn som hunnit bli tonåringar. Vi har en mellanpudel som heter Billy och jag gillar att träna eller bara skrota runt med honom. Jag tycker också om att lära mig nya fågelläten, titta på vitsippor och känna lukten av salt hav. När jag är ledig vill jag åka ut och campa med husvagnen eller åka telemarkskidor, beroende på årstid.

Jag tycker om att sjunga i kör, kan blanda en smarrig Irish coffee och engagerar mig ofta i frågor som rör rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Jag älskar att gå på konsert och lyssnar oftast på svensk musik, allt från vemodiga visor till dansband. Eller blir det tydligare om jag säger allt från Sofia Karlsson till Arvingarna, via David Urwitz, Thomas Andersson Wij, Håkan Hellström, Lasse Winnerbäck och Bo Kaspers Orkester?!

För fyra år sedan sa jag upp min anställning från företaget där jag arbetat sedan jag var 20 år, för att bli frilansande författare på heltid. Det var superläskigt men än så länge har jag inte ångrat mig. Jag brinner för böcker och läsning och att arbeta som författare är både det roligaste och svåraste jag någonsin gjort.

Min ledstjärna är läsglädje för alla, oavsett förutsättningar. Främst skriver jag böcker på lättläst svenska för barn, unga och vuxna – både faktaböcker och skönlitteratur. Drygt 50 böcker har det hittills blivit och jag har många fler på gång, både i datorn och i huvudet. När jag inte skriver själv, peppar jag andra att läsa och skriva via författarbesök i skolor eller andra föreläsningar. Ibland arbetar jag även med översättningar och lättlästbearbetningar. 

Och så uppdaterar jag den här bloggen med viss (o)regelbundenhet!Kommentarer