fredag 20 mars 2015

Vi rockar sockor

Idag går en löpeld av färgglada strumpor genom alla sociala kanaler. Anledningen är uppropet "rocka sockorna" som startats för att uppmärksamma internationella Downs syndrom-dagen. Down syndrom-dagen infaller imorgon den 21 mars, men idag har många tjuvstartat på förskolor, skolor och arbetsplatser.

Downs syndrom-dagen är en dag instiftad av FN och idén med strumporna kommer från USA. I år har genomslaget blivit väldigt stort i Sverige då Nathea 10 år uppmanat alla att "rocka sockorna" för att manifestera att olika är bra. Natheas storasyster Noelle har Downs syndrom och kampanjen har uppmärksammats i flera tv-kanaler och tidningar.

Som mamma till Malin som har Downs syndrom är jag överväldigad och rörd över alla som klätt sig i olika strumpor idag. Och att stå upp för mångfald och allas lika värde får inte bli en endagsföreteelse. Olikheter berikar - varje dag!

Information om Downs syndrom och länkar till artiklar och klipp från Natheas upprop hittar du på Svenska Downföreningens webbsida.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar