Fortsätt till huvudinnehåll

Att känna våren

Min mamma brukade ta en veckas semester i maj varje år. Hon hade ett stort trädgårdsintresse och älskade maj månad då allting skulle fixas. Tyvärr har jag inte alls ärvt trädgårdsgenen men jag förstår verkligen det här med att uppleva naturen i maj.

För att inte helt säcka ihop framför datorn försöker jag att promenera varje dag. Ibland har jag svårt att komma ut, vill inte avbryta ett flöde eller har helt enkelt tokmycket att göra. Men oftast blir det en sväng per dag - längre eller kortare.

I år känner jag verkligen hur våren kommer. Jag menar känner i hela kroppen. Dag från dag ser jag hur trädens blad växer och slår ut, jag andas in den friska doften av nya blommor och hör fåglarnas allt mer intensiva sång. Helt underbart är det! Och jag är så glad över att ha den här möjligheten i år.

Den här bilden fotograferade jag i morse när jag gick en sväng på Vallda Sandö.

Kommentarer