Fortsätt till huvudinnehåll

Fördomsprofilen

Igår var jag med om något riktigt roligt. Jag medverkade i Fördomsprofilen Kultur i SöndagsMorgan i P4. Med hjälp av några snabba frågor om kultur skulle Emma Engström som är kulturjournalist och musikern David Urwitz berätta vem jag är ...

Jag har hört Fördomsprofilen förr, när Christer och Morgan körde den i P3, och jag har alltid tyckt om inslaget. Ofta har jag förvånats över hur bra bedömningar "experterna" kunnat göra efter de få ledtrådar som kommer fram. Och jag blev verkligen imponerad den här gången också!

Jag trodde att jag skulle hinna få fler frågor före "profileringen" men i stort sätt nämnde jag bara böckerna som finns på bilden nedan, att jag varit på teater den gångna veckan och att Jedins återkomst är en av få filmer jag sett mer än en gång.

Av detta kunde Emma och David utläsa att jag är 46 år, bor i Göteborgstrakten, är gift och har två barn, är tjänstledig för att skriva bok (!), har gått flera skrivarkurser och åkt konståkning när jag var ung. Visserligen tränade jag inte konståkning länge, men ändå!

Sedan gick de helt bet på mitt utseende, hur jag klär mig och var jag tycker om att vistas. Även om en stadsskyline kan vara häftig trivs jag betydligt bättre med horisonten på den här bilden. Av någon anledning fick även David för sig att vi inte delat lika på föräldradagarna i det här hushållet, men det måste jag rätta till. Maken och jag har varit hemma ungefär lika länge med båda barnen.

Hur som, det var väldigt kul att vara med och jag fick bita mig i tungan många gånger för att inte försäga mig under utfrågningen och analysen. Dessutom har jag alla David Urwitz album här hemma och har läst både Radhusdisco och Det opålitliga hjärtat av Morgan Larsson, så lite stjärnögd var jag också :-)

Kommentarer