Fortsätt till huvudinnehåll

Bokprat om Emma

Bokprat på bibliotek och i andra verksamheter är mycket värt för alla läsare. Men kanske är det allra viktigast för de läsare som behöver hitta böcker på lättläst svenska. Det ligger lite i sakens natur att just dessa läsare oftast inte letar efter böcker på samma sätt som drivna läsare. Därför blir jag väldigt glad när böcker för unga och vuxna med olika läsutmaningar lyfts fram, både fysiskt på bibliotek och skolor men även i de sociala flödena på nätet. Extra, extra glad blir jag förstås när någon av mina egna böcker dyker upp ...

Susanne med instagramkontot @boksann förbereder ett bokprat där hon bland annat ska berätta om min bok Första dansen och det beskriver hon såhär:
Då har jag börjat beta av bokhögen inför nästa och nästnästa veckas Bokprat! 😊 Först ut blev, helt slumpmässigt, två böcker som beskriver kärlek i två olika faser i livet! Emma och Hannes lite trevande, nästan ihop och Karin och Markus som firar pärlbröllop.

Eller, nåja helt slumpmässigt var det inte: boken om Emma var jag SÅ sugen på! Det är fjärde boken i en serie om en härlig tjej i 20-årsåldern, en helt vanlig tjej som behöver lite stöd i vardagen och därför bor i gruppbostad. Ann-Charlotte Ekensten beskriver henne med sån värme och respekt så att jag blir alldeles varm om hjärtat!

Redan i januari kommer bok nummer fem i serien om Emmas liv. Den heter Kär på riktigt och som både titel och utsida antyder verkar det gå bra i relationen mellan Emma och Hannes :-)

Kommentarer

Skicka en kommentar