Fortsätt till huvudinnehåll

Poddar om läs och skriv

Ett av mina mest lästa inlägg på bloggen innehåller tips på poddar, läs- och skrivrelaterade sådana. Förr brukade jag lyssna när jag satt på pendeln mot Göteborg, numera lyssnar jag på lunchen. Det som sägs i poddarna ger mig både inspiration och ny kunskap. Här kommer en uppdaterad lista. Först ut är den högaktuella Augustpodden, vinnarna presenteras senare idag.

Augustpodden - intervjuer med författarna till alla böcker som nominerats Augustpriset.

Bladen brinner - Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck om barn- och ungdomslitteratur. Bäst just nu :-)

Bakom boken - om böcker och författare hos Norstedts och Rabén & Sjögren. Numera med Daniel Sjölin som samtalsledare.

Skriv en bestseller, eller en annan bok - Om skrivhantverket med författarna Ninni Schulman & Caroline Eriksson.

Författarpodden - Frida Skybäck och Agnes Hellström pratar skrivande, författarliv, drömmar och förlagsvärld i en härlig blandning. Tyvärr inga nya avsnitt i sikte ...

Skrivarpodden - Kerstin Önnebo om hantverket kring skrivandet och bokens väg från tanke till läsare.

Läs för livet - Läsambassadör Anne-Marie Körling samtalar med olika personer om böcker och läsning. Även Johanna Lindbäcks (fd Läsambassadör) poddavsnitt finns här.

Allt vi säger är sant - En podd om ungdomslitteratur av Per Bengtsson och Lisa Bjärbo. Inga nya avsnitt läggs upp efter juni 2015.

Bokpodden - Bokhoras podd är inte aktiv längre men de gamla avsnitten ligger kvar och är väl värda lyssning.

Deckarpodden - Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp om författarliv och skrivande med fokus deckare. Inga nya avsnitt läggs upp.

Lundströms bokradio - Marie Lundström bjuder på författarmöten, lästips och reportage från Sverige och världen. Det här är en podd från Sveriges Radio så egentligen är den lite fuskig ...

Fantastisk Podd - Fantastikförfattare från Sverige och Finland pratar om skrivande och fantasy, science fiction och skräck.

Bibliotekspodden Solen - Stockholms Stadsbibliotek snackar böcker.

Bokväsen - om bokens form och annat, härlig "antikvariatskänsla". Inga nya avsnitt läggs upp men de gamla ligger i arkivet.

Ett eget rum - Bok- och litteraturpod som drivs av Marcus Stenberg, Tuva Homlander och Helena Dahlgren.


Har du själv några podd-tips?

Kommentarer